Fešta mladega vina, plesa i kanti održavala se u Svetvinčentu četiri desetljeća, svoja mlada vina predstavljali su ljudi iz ovoga kraja, a zadnjih deset godina podiglo se to na višu razinu, dolaze ponajbolji vinari iz cijele Istre, od Labina i južne Istre do Umaga. Večeras su u Art centru svoja crna i bijela mlada vina, prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja predstavili vinari Ravalico, Trapan, Banko, Franc Arman, Tomaz, Siljan, Moscarda, Matić, Marčeta, Vivoda, Fakin, lanjski pobjednik Goran Baćac s Pićanštine i drugi.

U Tinjanu - Općini istarskog pršuta 17. i 18. listopada bit će održan 9. Internacionalni sajam pršuta ISAP 2015. Izvrsna posjećenost i dobra prodaja sigurno je jedan od razloga zbog kojih he interes izlagača za sudjelovanje na sajmu iz godine u godinu sve veći, kao i šator u kojem se sajam održava. Na 9. ISAP-u predstavit će se 40 izlagača iz Hrvatske, Italije, Austrije, Španjolske, Slovenije, Italije, Srbije i Crne Gore. Posjetitelji sajma na jednom mjestu mogu uživati u pršutu kao vrhunskoj gastronomskoj deliciji te u drugim suhomesnatim proizvodima. Pored toga, mogu kušati tinjanska vina i domaći sir.

Film Dalibora Matanića ''Zvizdan'' dobitinik je velike zlatne arene, a ujedno taj film ove godine je osvojio čak 6 zlatnih arena ta nagradu Oktavijan.

U povijesnom kaštelu Morosini - Grimani u srcu Istre, u Svetvinčentu svakog četvrtka se održavaju srednjovjekovne noći koje su prepune bogatog i zanimljivog programa. Po uzoru na sve posiećeniji i već tradicionalni srednjovjekovni festival osim viteških borbi, noćnih borbi i vatrenog show-a te inkvizicije i spaljivanje vještice, očekuje vas i sajam sa ponudom suvenira, proizvoda od lavande te foto point gdje možete izraditi personaliziranu foto-razglednicu.

"Ti možeš sve" - naziv je prvog singla i netom objavljenog spota istarske grupe Funbox band. Glazbu i tekst potpisuje pulski kantautor Dean Bakić, za aranžman je zaslužan Aleksandar Lukić.

The Night Express Band obradio je svoju pjesmu i snimio novi spot koji je upravo ugledao svjetlo dana. Riječ je o spotu za autorsku pjesmu koja je nastala prošle godine – „Ljubavi i pozitive“.

Ljubitelji vrhunskog tenisa i zabave neka već sada u svom kalendaru označe subotu, 18. srpnja 2015., kao dan kada moraju biti u Umagu. Na otvorenju 26. Konzum Croatia Opena Umag, najstarijeg hrvatskog ATP turnira, Goran Ivanišević i prijatelji najavljuju egzibicijski meč za pamćenje, dok regionalna pjevačka zvijezda Željko Joksimović umaškoj publici jamči nezaboravnu glazbenu večer.

Program 62. Pulskog filmskog festivala, na kojem će se od 18. do 25. srpnja prikazati 14 dugometražnih filmova u natjecateljskom dijelu hrvatskog programa, te isto toliko filmova u međunarodnom dugometražnom natjecateljskom dijelu, najavljen je kao najbolji u zadnjih deset godina festivala, što i nije bilo teško postići, s obzirom na konkurenciju u koju je ušao niz filmova već nagrađivanih na domaćim i međunarodnim festivalima.

Građani Pule u suradnji s Udrugom Probudi se – Facebook Puljani humanitarci, organiziraju koncert podrške radnicima Uljanik Tesua.

Antonija Šola ima novu pjesmu i spot ''Samo u parfemu''. To je nova autorska pjesma Antonije Šole i Branimira Mihaljevića.